logo punt jove
Cercar grup:
Caïm Riba i Pol Cruells
24.04.2020
a l'hotel
22:00h
Entrada lliure

Caïm Riba i Pol Cruells

Cançons d’inspiració mediterrània i cosmopolita de la mà del duet format per Caïm Riba i Pol Cruells.
L’univers creatiu d’ambdós músics convergeix en un repertori on interpreten una selecció de la seva discografia fent evident un paisatge sonor compartit entre Formentera i Barcelona. Un format íntim amb dues veus, dues guitarres i petites dosis d’electrònica d’autor que connecta d’una forma especial amb el públic.

Caïm Riba, veu i guitarra elèctrica. Pol Cruells, veu i guitarra acústica.

Caïm Riba neix a Formentera a mitjans dels 70 en un interessant entorn cultural. És fill del músic Pau Riba i de Mercè Pastor, i passa la infantesa envoltat d’artistes i bohemis, fet que li desperta una inquietud creativa enfocada a la música. A mitjans dels 90 crea el grup de música i arts visuals Pastora amb el seu germà Pauet. En aquesta formació Caïm Riba ha compost i produït els discs Pastora (2004), La vida moderna (2005), Circuitos de Lujo (2008), Un viaje en noria (2011), i Una altra galàxia (2012); un repertori amb grans temes de ball on l’electrònica i els sintetitzadors han tingut un paper destacat.
Després de girar per tot l’estat amb Pastora, el 2014 presenta el seu primer disc en solitari, A 306 km, un projecte en català i amb un so més orgànic que respon a una necessitat d’expressió més intimista.
El 2018 presenta el seu segon disc, Nararai, consolidant la seva carrera en solitari.
A més del seu projecte personal, Caïm Riba exerceix com a productor musical i acompanya, com a guitarrista i cantant, a d’altres artistes com Eduard Costa (Els Amics de les Arts/L’Últim Indi), Ivette Nadal, Pol Cruells, o Raül Bonilla.

Pol Cruells neix a Sabadell a inicis dels 70 però la seva infantesa està marcada per un moviment constant que el duu de Formentera al Pirineu i, finalment, de retorn al Vallès. Després de formar-se al Taller de Músics de Barcelona inicia la seva trajectòria musical en diversos grups de folk, soul, i pop.
L'univers musical de Pol Cruells és resultat de la fusió. La música d'arrel de la Mediterrània hi és present en harmonies i melodies, però el bluegrass i l'americana hi flueixen amb naturalitat. Debuta amb el disc Passeu, passeu... (2011) i el segueixen Casa i vent (2013), on fa evident la seva essència
mediterrània, i Astronauta de terrat (2015) on consolida el seu so mesclant la frescor del pop amb la calidesa orgànica del folk. El seu darrer treball és Fanzín (2019), en el què aposta per un pop amb contingut reivindicatiu.
El músic sabadellenc compagina la seva faceta de cantant compositor amb el baix elèctric. És baixista als discs i gires d’Els Amics de les Arts i col·labora esporàdicament amb altres artistes com Joana Serrat.

Avís legal - Programació web: Rourets - Disseny web: de-goma