logo punt jove
Cercar grup:
Delên
08.11.2012
a l'hotel
23:00h
Entrada lliure

Delên

Després d’una temporada instal·lats a l'Empordà, en Quim Torres i na Len Mesquida han tornat a casa, a Menorca. L’illa és la veritable protagonista del segon disc de Delên, 'Bonanova', cuinat amb calma i amor, ple de 'petits detalls que s’han de mirar', tal com canten a 'Ets ametlers'.
Un disc que, com indica el títol, és una bona notícia. O moltes bones notícies repartides en 12 cançons. D’entrada, cal saber que Bonanova és una casa de pagès –'lloc', en menorquí- del camp de Ciutadella que presideix el paisatge des d’on s’ha gravat el disc.

El seu nom resumeix l’ànim dels components del grup en tornar a casa i culminar feliçment un disc de llarga gestació, tres anys després del debut 'Sa roba estesa'. La il·lustració de Cristòfol Pons ho resumeix a la perfecció des de la portada.
Un retorn a casa que es nota a cada racó del disc. Menorca és present a totes les cançons, presentant-se de mil formes. Ens fa llepar els dits amb 'pots de tomàtiga, arrop i figat', enyora paisatges que s’han malmès i dóna alè als que perduren, es fa a la mar per pescar raors (rasons, lloritos) o per evocar vells naufragis, i ens marca el pas dels dies a través de les quatre estacions, amb neu, pluja, vent i sol.

Pel que fa a la música 'Bonanova' destaca pels arranjaments preciosistes, on les cordes (Moix de finestra', 'Ets amelters') comparteixen espai amb guitarres elèctriques que creen evocatius paisatges sonors ('Dunes artificials', 'Fa moltes hores'). Per trobar aquest so ha estat clau la producció de Jaume Pla (Mazoni) així com el treball de grup amb l’Aitor Arriaran (guitarra elèctrica), Joan Torres (baix), Pau Marquès (violoncel) i Dani Benejam (bateria). I un altre factor: la calidesa addicional que et dóna el sol fet de gravar al menjador de casa.

'Bonanova' és tot això i més. O també podríem resumir-ho i dir que, senzillament, són cançons. En Quim i na Len fan cançons d’aquelles que només cal escoltar una vegada per saber-les i per estimar-les, melodies de punta al coixí que queden a la ment i et dibuixen un somriure quan les recordes. Feu la prova: poseu 'Neu a Menorca', 'Moix de finestra' o la carta de presentació, la colorista i tendra 'Quan xerres amb ets ulls', i ho podreu experimentar en primera persona.

http://www.delen.es

Fotografies

Concert de Delên de la setzena temporada

Videos


Avís legal - Programació web: Rourets - Disseny web: de-goma