logo punt jove
Cercar grup:
Betzuca
21.11.2013
a l'hotel
23:00h
Entrada lliure

Betzuca

Des de principis del 1900 fins al 1925 el cuplet va esdevenir un gènere absolutament popular. Primerament a França i Espanya i tot seguit a Catalunya, on a part de les adaptacions de lletres de cuplets estrangers es van compondre una gran quantitat de peces originals en la nostra llengua. En molts casos, aquestes melodies esdevingueren molt populars i van ser difoses àmpliament.

El violí i l'acordió diatònic són instruments que constantment han begut de les modes del moment. Tant en els pobles com en les ciutats, a l'hora d'organitzar un ball, els músics, en la majoria de casos sense formació acadèmica, basaven el seu repertori en cançons d'èxit. És per això que podem trobar cuplets sencers o fragments en molts dels repertoris coneguts d'antics acordionistes i violinistes.

Aquest concert posa en relació aquests dos mons, revisant i reinterpretant els cuplets que sonaven als teatres de les ciutats, donant-los una sonoritat de petit format, més directa i propera, tal com ho feien els antics sonadors, o com ho haurien fet disposant de les tecnologies actuals.

Un repertori prou representatiu de l'època. Un recorregut que va des de les versions més picants dels cuplets del Papitu, fins a èxits rotunds com van ser Les Caramelles o Els tres tombs, passant per cuplets amb lletres modificades que parlen de successos i afers de la política de l'època.

Un concert que entrellaça la música i l'audiovisual recreant un ambient càlid i proper que convida a tornar a la Barcelona dels anys 20 i el món del cuplet .

Carol Duran: violí i veu
Núria Lozano: acordió diatònic i veu

http://www.betzuca.cat/

Fotografies

Concert de Betzuca de la divuitena temporada

Videos


Avís legal - Programació web: Rourets - Disseny web: de-goma