logo punt jove
Cercar grup:
Pau Alabajos
20.03.2014
a l'hotel
23:00h
Entrada lliure

Pau Alabajos

Després de la publicació de 'Futur en venda' (2004) i 'Teoria del caos' (2008), el cantautor valencià Pau Alabajos (Torrent, 1982) torna a la càrrega amb 'Una amable, una trista, una petita pàtria' (Bureo Músiques, 2011): el títol del seu nou CD és el primer vers de Coral romput, un dels llibres més viscerals que va escriure el poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés. En aquesta tercera aventura discogràfica participa una orquestra simfònica, formada per més de vuitanta músics, amb la qual s'han enregistrat tres dels onze temes que conformen el disc. Els arranjaments d'orquestra i de quartet de corda han anat a càrrec de la violinista Laura Navarro, mentre que la producció artística ha estat responsabilitat de Toni Xuclà.

Des que va encetar la seua carrera l'any 2004, Pau Alabajos ha realitzat més de 500 actuacions al llarg i ample dels Països Catalans i, fins i tot, fora de les nostres fronteres: Heidelberg, Tübingen, Saarbrücken, Bochum, Colònia, Frankfurt i Berlín (Alemanya); Lió, Montpeller, Tolosa de Llenguadoc, Grenoble, Marsella, Rennes, Amiens i París (Estat Francés); Zuric, Basilea i Lausana (Suïssa); Busalla i Gènova (Itàlia); Jerusalem, Nablus i Jenín (Palestina); Lisboa (Portugal); Praga (República Txeca); Ciutat de Panamà (Panamà); Montréal (Québec); Nova York, Gainesville, San Diego, Missouri (Estats Units d'Amèrica).

En l'apartat de reconeixements i guardons, cal destacar el Premi Ovidi Montllor 2006 a la Millor Lletra per 'Cançó Explícita'; el seu segon llarga durada, 'Teoria del Caos', li va valdre el Premi Ovidi Montllor 2008 al Millor Disc de Cançó d'Autor i el Premi Muixeranga 2008 al Millor Disc del Domini Lingüístic per votació Popular, el Premi Enderrock 2008 al Millor Disc de Cançó d'Autor per Votació Popular; així com també el Premi Enderrock 2008 al Millor Artista de Cançó d'Autor per Votació Popular. El mes de desembre de 2010 va rebre el premi Sobirania i República, per la seua tasca de difusió internacional de la llengua i la cultura catalanes.

A més a més, actualment Pau Alabajos ostenta el càrrec de secretari del Col·lectiu Ovidi Montllor (COM). Associació de Músics i Cantants del País Valencià, una associació cívica que vetlla pels interessos dels compositors i intèrprets valencians. També ha participat en taules rodones, jornades i conferències sobre Cançó d'Autor i sobre altres temes culturals, polítics i socials. Paral·lelament, ha col·laborat amb diferents diaris i revistes (L'Accent, L'Avanç, L'Informatiu, El Temps, Levante EMV, El País) escrivint periòdicament articles d'opinió sobre qüestions diverses.

http://www.paualabajos.cat/

Fotografies

Concert de Pau Alabajos de la dinovena temporada

Videos


Avís legal - Programació web: Rourets - Disseny web: de-goma