logo punt jove
Cercar grup:
Coriolà
05.06.2014
a l'hotel
23:00h
Entrada lliure

Coriolà

Coriolà neix el gener de 2011, quan en Carles Chacón perd la seva feina a una oficina del centre de Barcelona. Després d'haver aparcat la música durant anys, decideix ocupar els seus dies en canviar un present amarg mitjançant noves cançons. Torna al Maresme, al seu poble. Les cançons surten a borbollons després d'estar anys amagades, i Chacón decideix trucar a vells amics i companys d'antics grups de joventut: Mikel Oró (bateria) i Xabier Oró (guitarra), Ismael 'Viru' Valero (teclats, guitarra) i Xavier Oró (baix). Així neix Coriolà, com a fugida del pes del hàbit quotidià. Com a renaixement després de la crisi.

De seguida enregistren a casa les sis primeres cançons i just l'últim dia de plaç s'apunten al concurs de maquetes organitzat per la revista Enderrock, Sona 9. Nou mesos després, i entre més de 200 propostes musicals, Coriolà és una de les tres bandes finalistes que toquen a l'Apolo. Després d'un empat en la primera ronda de votacions, el grup obté la segona posició, tal i com ja va succeir en anys anteriors amb Manel (2007) o The Mamzelles (2011). Es durant el concurs on el grup coneix a Miqui Puig, que ja en la primera escolta queda encantat del talent compositiu, la potència i solidesa musical del grup.

Durant el 2013 el grup es concentra en la composició de noves cançons i la consolidació de la seva proposta escènica en la vintena de concerts que ofereixen en alguns dels festivals més prestigiosos de la zona com el Primavera als Bars, L'(a)phònica de Banyoles, el Tingladu de Vilanova i la Geltrú o el Sons Naturals de Caldes de Montbui. Aquest any el grup actua per primera vegada a TV3. El setembre de 2013 Coriolà deixa de fer concerts i es concentra en la preproducció del seu disc de debut, sota la batuta de Miqui Puig. Al novembre la banda s'instal·la als estudis Bucbonera amb Miqui Puig com a productor i Tomàs Robisco com a enginyer de so per donar forma a un disc eclèctic, ple d'energia i alegria, que parla del mar, d'aeroports, de perfums d'orient, de mocadors que s'agiten amb el vent, de capes i espases, d'huracans i de ciutats llunyanes.

http://www.coriola.cat/

Fotografies

Últim concert de la dinovena temporada amb Coriolà

Videos


Avís legal - Programació web: Rourets - Disseny web: de-goma