logo punt jove
Cercar grup:
Joana Serrat
30.10.2014
a l'hotel
23:00h
Entrada lliure

Joana Serrat

Joana Serrat és una cantant i compositora procedent de Vic (Barcelona) que des de primerenca edat es va sentir atreta per la música folk i el rock d'arrels americanes. Bona part de culpa d'això es troba a la vasta col•lecció familiar de vinils amb la qual va créixer de Roy Orbison a Neil Young, i d'aquest a Bruce Springsteen, passant per Xesco Boix, Grup de Folk, Woody Guthrie i Bob Dylan. Aquest últim es converteix durant uns anys en una gran referència artística. Després de tornar d'una etapa vital a Dublín, el 2008 veu publicat sota l'acrònim JST el disc "Liffey" , un compendi de cançons nues i totalment acústiques que arribarà a defensar a països com Portugal i França. Després d'un divertiment fugaç al costat de The Sofa Dreams, que es transformarà en el segon i últim treball com JST, Joana Serrat inicia una recerca d'ella mateixa que l'acosti amb màxima fidelitat al seu veritable jo. Aquest procés té com a primera parada el doble àlbum autoeditat "The Relief Sessions" ja sota el seu nom i primer cognom. Intimista i evocador, "The Relief Sessions" recorre diferents paisatges emocionals de l'artista a través de nombrosos registres sonors que van del folk pop, l'indie rock dels 90, el country o picades d'ull amb el jazz. Amb aquest treball la cantautora desperta una cada vegada més creixent expectació tant a la premsa especialitzada com en el públic, arribant fins i tot a ser nominada com a artista destacada al portal web nord-americà - establert a Nashville - Noisetrade, incorporant un dels seus temes en el debut cinematogràfic de Liliana Torres, " Family Tour", en el qual apareix actuant al costat de la reconeguda actriu Núria Gago. També participa oferint un directe en la desfilada de la marca catalana de moda YERSE dins de l'última edició de la passarel•la 080. Mentre tots aquests èxits se succeïen, Joana Serrat ja es trobava en ple procés de gestació d'un nou repertori per la seva següent publicació discogràfica.

Al gener de 2013 envia a tres productors internacionals de gran prestigi una maqueta amb les primeres cançons gravades. Dos d'ells responen immediatament amb l'explícita voluntat i desig de voler treballar en el nou disc de Joana. L'escollit és Howard Bilerman, productor i músic canadenc , propietari del mític estudi hotel2tango, nominat a un Grammy per la seva tasca de producció en el "Funeral" d'Arcade Fire, i que ha produït també a Godspeed You! Black Emperor (guanyadors el 2013 del Polaris Music Prize - equivalent al Mercury Price anglès- que premia anualment al millor àlbum canadenc), Vic Chesnutt i Wolf Parade entre molts altres. Al començament de la tardor, unes setmanes abans de l'inici de la gravació, s'anuncia el fitxatge de Joana Serrat per El Segell del Primavera Sound. El nou àlbum s'ha registrat al novembre de 2013 als estudis de Paco Loco a Cadis, amb Howard Bilerman als comandaments tècnics. La banda, formada per il•lustres músics de l'escena barcelonina -entre ells Edu Martínez (La Habitación Roja, Pumuky, Partido, Clem Snide) i David Soler (possiblement el millor pedal steel guitar del nostre país), es completa amb el també canadenc Gavin Gardiner, membre de The Wooden Sky.

Les sessions d'enregistrament s'han dut a terme amb tota la banda interpretant les cançons en viu i en directe, un plantejament que ha potenciat una sonoritat realista, íntima de vegades, altament intensa en la resta d'ocasions. El disc, que veurà la llum en pocs mesos, s'ha mesclat al desembre en el citat hotel2tango de Mont-real, i ha estat masteritzat per Harris Newman, un experimentat enginyer de so que ha treballat per als Tindersticks i els propis Arcade Fire.

Foto feta per Alicia Aguilera

http://www.elsegell.com/artistas/joana-serrat/ca/

Fotografies

Concert de Joana Serrat de la vintena temporada

Videos


Avís legal - Programació web: Rourets - Disseny web: de-goma