logo punt jove
Cercar grup:
Cesk Freixas i Roc Casagran
27.10.2016
a l'hotel
22:30h
Entrada lliure

Cesk Freixas i Roc Casagran

Roc Casagran i Cesk Freixas ja feia anys que treballaven, cadascú pel seu compte, un amb les cançons i l'altre amb els poemes, però tots dos amb un mateix concepte de cultura, entesa com a eina transformadora, per teixir ponts, desvetlladora, per construir una realitat massa sovint silenciada.

QUI SÓN?

Cesk Freixas

Nascut a Sant Pere de Riudebitlles, el Penedès, el 1984. Va iniciar la seva activitat com a cantautor el 2004. Des d’aleshores, i fins a dia d’avui, ha editat cinc treballs discogràfics i ha dut a terme més de 1.200 actuacions. El novembre de 2013, Cesk Freixas publica el seu primer llibre, Paraules per a Gaeta, a través de la cooperativa editorial Tigre de Paper.
Cesk Freixas és un dels cantautors més reconegut dels Països Catalans. L’any 2014 va rebre el seu vuitè premi Enderrock i gràcies al disc Protesta va aconseguir el prestigiós premi Disc Català de l’Any de Ràdio 4, el premi més antic de la música en català.
Paral·lelament al seu projecte el cantautor ha col·laborat amb altres iniciatives musicals de la mà d’artistes de diferents àmbits com Roc Casagran, Pau Alabajos, Miquel Abras i el col·lectiu “La cançó necessària”.

Roc Casagran

Nascut a Sabadell, el Vallès Occidental, el 1980). Es llicencià en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa de professor de llengua i literatura amb alumnes de secundària.
Ha publicat els llibres de poemes Els carrers de les fàbriques (Premi Martí Dot, Viena, 2002), Trènicament trennificats (Emboscall, 2005), Després de Sarajevo (Premi Miquel Àngel Riera, Sa Nostra, 2005) i L'ombra queixalada (Premi de Poesia Parc Taulí 2010, Pagès Editors). Conjuntament amb Oleguer Presas va escriure Camí d’Ítaca (Mina, 2006), i també és l’autor de les novel·les Austràlia (Premi Pin i Soler 2007, Columna), Un ós panda al pas zebra (Columna, 2011) i Ara que estem junts (Columna, 2012). El juny del 2015 va publicar una adaptació del Llibre de les bèsties, de Ramon Llull, amb il·lustracions d'Aitana Carrasco i editat per Sembra Llibres.

El febrer del 2016 va publicar la novel·la 'L'amor fora de mapa', que també inclou una sèrie de poemes. Borja Penalba i Mireia Vives han portat aquests versos al seu terreny i els converteixen en cançons, que seran aplegades en un disc que durà el mateix nom.

Ha col·laborat esporàdicament amb diversos mitjans de comunicació (Ordint la trama, El Punt, Ara, La Directa, Catalunya Ràdio, Ràdio Castellar, Ràdio Sabadell...). Actualment escriu articles d'opinió cada dimarts al portal Fotlipou i participa a les Tertúlies del Matí de Catalunya Ràdio de Mònica Terribas.
 
ESPECTACLE

Roc Casagran i Cesk Freixas volen rendir un sentit homenatge a la música i a la poesia. El cantant del Penedès i l’escriptor sabadellenc volen reivindicar a través de les cançons i els poemes propis el potencial transformador que té la cultura i aprofitar per explicar com s’han inspirat a través de la crítica social i en el llegat de molts poetes de la literatura catalana que han ajudat a construir un imaginari col·lectiu.

Fotografies

Concert de Cesk Freixas i Roc Casagran de la vint-i-quatrena temporada

Videos


Avís legal - Programació web: Rourets - Disseny web: de-goma