logo punt jove
Cercar grup:
Meritxell Gené
18.10.2018
a l'hotel
22:30h
Entrada lliure

Meritxell Gené

El 2006 començarà el seu projecte en solitari com a cantautora, que prendrà cos dos anys després en el seu primer disc “Inesperadament” (Trackatrack, 2008),enregistrat, produït i mesclat als estudis Trackatrack de Corbins durant l’any 2007, per Jordi Rexach (Mante) i Robert Riu (Puça), i presentat l’1 de febrer del 2008 al Café Slàvia de les Borges Blanques. D’aquest primer treball se’n deriva el seu primer videoclip dirigit per Ferran Blanch “Ciutat Llunyana”, quarta cançó del disc que recupera un dels texts més destacats del poeta Màrius Torres.

A la primavera del 2010 enregistra i edita el segon disc titulat “Sota els llençols” (Tolmusic, 2010), amb cançons pròpies i poesies musicades de Jordi Pàmias, Miquel Martí i Pol i Maria-Mercè Marçal, amb els arranjaments i la producció musical d’Antoni Tolmos, i les col·laboracions de Jordi Gasion, David Esterri i Eric Herrera, presentat en el marc de la Festa Major el 15 de maig de 2010 a l’Auditori Enric Granados de Lleida.

El tercer disc de Meritxell Gené serà “Així t’escau la melangia” (Khlämor records, 2013) un disc d’homenatge al poeta lleidatà Màrius Torres, amb la voluntat de recuperar i reivindicar la seva figura. Aquest treball es va finançar a través de la plataforma de micromecenatge Verkami. Presentat el dia 7 de març en un concert a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet de Llobregat, dins del Festival Barnasants, i el dia 8 de març a la cafeteria Slàvia de Les Borges Blanques, va ser nominat als premis Enderrock en diferents categories (Millor Disc Cançó d’Autor, Millor Cançó de Cançó d’Autor per “Mozart” i Millor Portada de Disc). També va ser presentat el 19 de març de 2013 a Lleida en un espectacle conjunt amb Maria Bohigas, en honor a la reedició del poemari “Viatge d’un moribund” de Joan Sales.

L’11 d’abril de 2015 estrena el seu quart disc “Branques” (Khlämor records, 2015) durant la vintena edició del Festival Barnasants. El disc que compta de nou amb la producció de Jordi Gasion, recull 12 poemes musicats de 12 poetes d’arreu dels Països Catalans del segle XX: Joan Vinyoli, Maria-Mercè Marçal, Joan Barceló, Montserrat Abelló, Joan Sales, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Blai Bonet, Marià Villangómez, Concepció González Maluquer, Manuel de Pedrolo, Vicent Andrés Estellés i Joan Salvat-Papasseit. Tal com va fer amb el seu tercer disc, torna a finançar aquest últim a través de la plataforma de micromecenatge Verkami. El disc es presenta al Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs a Lleida, al Teatre de Ca l’Eril a Guissona, al Cafè del Teatre a Lleida, a la Casa del Poble a Formentera, al Festival Camallera Cançó, al Festival ‘Hemnes en acústic’ a Baqueira, al Festival de Poesia de Sant Cugat, al Teatre de Cal Bolet a Vilafranca del Penedès, a l’Institució Pública Antoni M. Alcover a Manacor, a Can Alcover a Palma, o al cicle ‘Poesia als Parcs’ al Centre d’Art i Natura de Farrera.

Actualment està presentant el seu nou poemari 'Després dels esbarzers', oferint un espectacle amb una tria dels poemes que ha anat musicant en els darrers dos treballs, i que han inspirat i acompanyat els poemes escrits per ella.

https://www.pageseditors.cat/ca/despres-dels-esbarzers.html

http://www.meritxellgene.cat

Fotografies

Concert de la cantautora Meritxell Gené de la vint-i-setena temporada

Videos


Avís legal - Programació web: Rourets - Disseny web: de-goma